Grote en kleine knip strand

Wij vergelijken
reisbureaus

Rust en ruimte op het Grote en kleine knip strand

De inwoners van Curacao hebben hun eigen plekken om zich te vermaken. Op die manier vermijden ze de grote stroom toeristen die vaak vertoeft op grote stranden als Mambo Beach. Zo is het Grote en kleine knip strand bijzonder populair onder de Curaçaoënaars. Ze noemen het strand ook wel liefdevol ‘Playa Kenapa Chiki’.
Klein en rustig strand
Playa Kenapa Chiki is gelegen aan de westzijde van Curacao. Het is een redelijk klein strand, op ongeveer 50 minuten rijden van Willemstad. Grote en kleine knip staat bekend als relatief rustig. Dit maakt het een ideale plek om te gaan duiken en snorkelen. In het warme en helderblauwe water komt u schitterend koraal en soms zelfs zeeschildpadden tegen.
Picknicken op het strand
In tegenstelling tot grote en toeristische stranden beschikt het Grote en kleine knip strand over weinig faciliteiten. Voor een dagje zon zult u dus zelf spulletjes moeten meenemen. Het ontbreken van voorzieningen heeft ook weer zijn charme. Zo kunt u met eigen meegenomen eten en drinken er bijvoorbeeld een leuke picknick organiseren met het hele gezin. Of misschien wilt u graag barbecueën met vrienden. Een voordeel van dit strand is dat u er gratis toegang heeft. Voor grote stranden dient er namelijk nog wel eens entree betaald te worden.

blauwe zee
strandstoelen

Curacao top 5


Tips & deals voor een vakantie naar Curacao

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...