Shoppen in Willemstad

Wij vergelijken
reisbureaus

Lees hier alles over de leukste winkelketens

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De reden hiervoor is heel simpel: deze winkelketens zijn er niet. Shoppen in Willemstad betekent dan ook winkelen in lokale winkeltjes. De Curaçaose vrouw heeft over het algemeen een andere stijl dan de Nederlandse vrouw, maar toch zijn er veel pareltjes waar u leuke dingen kunt scoren. Wel moet u goed zoeken tot u iets vindt wat aan uw kwaliteitsverwachtingen en smaak voldoet. Maar als u dan iets vindt, dan u heeft ook echt iets moois! Iets wat u in Nederland niet zo snel zou kunnen kopen. Bijkomend voordeel: De prijzen in de Curaçaose winkels liggen een stuk lager dan bij onze Nederlandse winkels.

Maar waar moet u nu echt heen gaan als u wilt gaan winkelen in Willemstad? U leest het hier!
1. Punda
Dit is het commerciële en rijkere gedeelte van Willemstad. Hier vindt u een mix van lokale winkeltjes en winkels met merkkleding. In de kleine straatjes bevinden zich aantal hele kleine leuke boetiekjes. In Punda zit ook een vestiging van La Curaçao, een warenhuis met allerlei soorten producten.

2. Otrobanda
Deze wijk staat over het algemeen bekend als een criminele plek. Hier is helaas geen woord over gelogen, maar als u overdag in de buurt van de pontjesbrug blijft, kunt u daar gewoon veilig winkelen. In deze wijk wonen bijna alleen maar locals, dus het aanbod is hier wel wat kleiner.

3. Renaissance Mall & Rif Fort
Renaissance Mall & Rif Fort ligt vlakbij de wijk Otrobanda. Hier vindt u wat meer westerse winkels en wat meer merkkleding van goede kwaliteit. Hier vindt u bijvoorbeeld winkels van Tommy Hilfiger, Armani en Mango.

4. Mambo Beach Boulevard
Deze boulevard ligt aan het Sea Aquarium Beach is en is een geschikte plek om de hele dag te gaan shoppen. Mambo Beach Boulevard kent een groot diversiteit in winkels: van internationale merken tot lokale winkeltjes.

5. Promenade Winkelcentrum
Dit is een openlucht winkelcentrum met een groot aanbod van internationale merken. U vindt hier kledingwinkels voor heren, dames en kinderen, maar ook winkels waar u schoenen, sieraden of lingerie kunt kopen. Bovendien zijn er diverse restaurants waar u kunt lunchen of dineren.

6. Zuikertuin Mall
Dit is een van de weinige overdekte winkelcentra op het eiland. Dit winkelcentrum heeft ongeveer 25 winkels, diverse restaurants en een versmarkt. Zuikertuin Mall speelt in op de wensen van de Nederlanders die op Curaçao wonen: er zit dan ook een bruna, een DA en een Jamin.

 

willemstad2

Over Allinclusive-Curacao.nl

Allinclusive-Curacao.nl is dé vergelijker voor uw zonvakantie naar Curacao. Vergelijk op onze website alle hotels, vliegtickets, cruises en all inclusive vakanties. Ook vindt u meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden en stranden op het eiland

Curacao top 5


Tips & deals voor een vakantie naar Curacao

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...