vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
prijs al vanaf €799,-
Wij vergelijken
reisbureaus

Leer een schitterend eiland kennen met een rondreis op Curacao

Het maken van een rondreis is de ideale manier om een land goed te leren kennen. Zo is een rondreis naar Curacao een onvergetelijke ervaring. In een paar weken ontdekt u de vele prachtige plekjes van dit bijzondere eiland in de Caraïbische Zee. Tijdens een rondreis leert u de cultuur, natuur en geschiedenis van het eiland goed kennen. Een groot verschil met een gewone vakantie is dat u veel meer van Curacao ziet. Bovendien is het aanbod aan rondreizen tegenwoordig zeer uitgebreid. Zo is het mogelijk om een reis naar Curacao te combineren met het minstens zo indrukwekkende land Suriname.

Rondreis - Informatie

voordelen

Bezienswaardigheden

Tijdens een rondreis op Curacao staan er veel bezienswaardigheden op het programma. Zo komt u in de binnenlanden waarschijnlijk veel plantagehuizen tegen. In deze imposante gebouwen woonden ooit mensen die hun rijkdom hadden vergaard in de landbouw. Een bekend plantagehuis is bijvoorbeeld Brievengat. Ook een onvergetelijke bezienswaardigheid op Curacao is de Struisvogelfarm. Tijdens een excursie leert u alles over het leven en gedrag van de struisvogel. Of proef in plaats daarvan de bijzondere sfeer van de diverse wijken in de hoofdstad Willemstad.

cultuur

Cultuur van Curacao

De bevolking van Curacao is gastvrij en vriendelijk. Ze hecht ontzettend veel waarde aan traditie en folklore. Door het slavernijverleden komen er bijvoorbeeld veel Afrikaanse tradities voor. Een daarvan is eeuwenoude muziek die “Tambu” wordt genoemd. Daarbij danst de lokale bevolking op drummuziek. Naast muziek speelt eten een belangrijke rol in de cultuur van Curacao. Zo smult men in restaurants graag van vlees- en visgerechten. Een bekend gerecht die u bijvoorbeeld kunt proeven is Pasteetjie, bladerdeeg met kaas of gehakt.

vlagcuracao

Reisbureaus

Een rondreis naar Curaçao is te boeken bij verschillende reisbureaus. Zo kunt u onder andere terecht bij het betrouwbare Arke. Bij deze organisatie bent u verzekerd van een mooie reis inclusief accommodatie. TUI biedt rondreizen aan van 9, 12 of 16 dagen. Hierbij maakt u zowel kennis met de natuur als steden van Curaçao. Eventueel kunt u ook terecht bij Djoser. Deze reisorganisatie biedt een prachtige meerdaagse reis aan waarbij u naast Curaçao ook prachtige land Suriname ontdekt.

Vliegvakantie tips & deals

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...