De mooiste stranden van Curacao

Wij vergelijken
reisbureaus

Bezoek de mooiste stranden op dit prachtige eiland

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met een bescheiden entreeprijs. De gratis strandjes hebben weinig tot geen faciliteiten. Daarentegen beschikken de privé stranden maak over douches, kleedhokjes en diverse watersportactiviteiten. Bovendien heeft Curaçao enkele prachtige baaitjes; compleet met palmbomen, helderblauw water en wit zand. Het eiland beschikt over zoveel strandjes dat er altijd wel een plek is waar u uw vertier kunt vinden.

Op een rij voor u: de mooiste stranden en baaien van Curaçao die tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland echt niet overgeslagen worden.

Grote Knip
Aan de westkant van Curaçao ligt dit authentieke strand. U hoeft hier geen grote strandtenten te verwachten: er ligt voornamelijk heel veel zand en rotsen. De Grote Knip is een strand met turkoois zeewater, hagelwit zand en wuivende palmboden. De halfronde baai wordt aan beide kanten beschut door hoge kliffen.

Klein Curaçao
Het pittoreske Klein Curaçao ligt op tien kilometer van Curaçao en is een onbewoond eiland. U kunt er dan ook alleen komen met een bootexcursie. U moet er wel een dag voor uit trekken, maar dat is zeker de moeite waard. Het water is echt kraakhelder en het zand is wit. U kunt hier ook fantastisch duiken en snorkelen.

Daaibooibaai
Op ongeveer tien kilometer ten noorden van Willemstad ligt het stillere en simpelere strand van Daaibooibaai. U kunt over dit strand en kustpaden prachtig wandelen en u kunt ook een bezoek brengen aan de achterliggende zoutpannen, waar regelmatig flamingo’s neerstrijken.

Playa PortoMari
Op een paar kilometer van het dorpje Sint Willibrordus ligt het strand Playa Porto Marie. Bij dit strand vindt u een fantastische onderwaterwereld. Er liggen mooie riffen en er is een speciale route uitgestippeld om te gaan snorkelen. Dit strand is wel tegen betaling.

Cas Abao Beach
Dit strand is uitgeroepen tot een van werelds mooiste stranden. Het strand is prachtig, maar u kunt hier ook uitstekend duiken en snorkelen. Er zwemmen vele soorten vissen en het water is helderblauw. Voor de kust ligt een vlot waarop u kunt zonnen en tot rust kan komen.

blauwbaai

Over Allinclusive-Curacao.nl

Allinclusive-Curacao.nl is dé vergelijker voor uw zonvakantie naar Curacao. Vergelijk op onze website alle hotels, vliegtickets, cruises en all inclusive vakanties. Ook vindt u meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden en stranden op het eiland

Curacao top 5


Tips & deals voor een vakantie naar Curacao

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...