Willemstad

Wij vergelijken
reisbureaus

Het ultieme vakantiegevoel in het kleurrijke Willemstad

Curacao is een zeer populaire bestemming voor een zonvakantie. Meer dan 450.000 toeristen per jaar genieten er van wuivende palmbomen, hagelwitte stranden en een flinke portie geschiedenis. Het eiland heeft haar populariteit onder andere te danken aan de hoofdstad Willemstad. Alleen de kleurrijke huisjes in het centrum maken het tot een bijzondere plek. Ook kunt u er naar hartenlust een middagje winkelen, of struinen door de b bijzondere volkswijk Otrabanda.

Tropische sferen in Willemstad
De bijnaam van Willemstad is ook wel het ‘Amsterdam van het Westelijk Halfrond’. De grachtenpanden in de binnenstad doen namelijk denken aan Amsterdam. Dit komt door de gedeelde geschiedenis van Curacao en Nederland. Het verschil met de Nederlandse hoofdstad is wel dat de inwoners van Willemstad de huizen in allerlei vrolijke kleuren hebben geschilderd. Niet alleen de kleuren, maar ook de vrolijke mensen zelf geven Willemstad een geheel eigen sfeer. Het tempo ligt er een stuk lager dan in Nederland.

De populaire wijken Punta en Otrabanda
Dankzij het tropische klimaat is het in Willemstad altijd heerlijk warm. Daardoor ervaart u in de hoofdstad van Curacao het ultieme vakantiegevoel. Bovendien kunt u er heerlijk struinen door de kleine straatjes en winkeltjes van de diverse wijken. De drukstbezochte wijken in Willemstad zijn Punda en Otrabanda. Otrabanda is een volkswijk waar het altijd gezellig druk is. In Punta kunt u allerlei overheidsgebouwen vinden, maar ook boetiekjes om in te winkelen.

curacao
willemstad huisjes

Curacao top 5


Tips & deals voor een vakantie naar Curacao

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...