Kura Hulanda Museum

Wij vergelijken
reisbureaus

Het Kura Hulanda Museum neemt u mee naar een tragisch verleden

Curacao heeft haar bezoekers ontzettend veel te bieden. Een dagje zon, zee en strand kunt u er prima afwisselen met kunst en cultuur.  Zo bevinden zich in de hoofdstad Willemstad een aantal interessante musea. Een aanrader is het Kura Hulanda Museum. Met name de slavenhandel tussen Curacao en Afrika staat centraal in de collecties van het museum.

Hollandse binnenplaats
De vertaling van ‘Kura Hulanda’ is ‘Hollandse binnenplaats’. Dit duidt op het feit dat er op de binnenplaats van het museum een groot standbeeld van Afrika staat. De betekenis ervan is tragisch. In het verleden vervoerden de Nederlanders namelijk tientallen slaven van Afrika naar Curacao. Het Kura Hulanda Museum is zelfs gevestigd in een oud slavendepot.

Interessante verhalen en voorwerpen
Alles in het Kura Hulanda Museum staat in het teken van Afrika en Curacao. De interessante verhalen en bijzondere collectie maakt een uitstapje naar het museum absoluut de moeite waard. Zo is er een permanente tentoonstelling over het slavernijverleden, dat veel indruk maakt. Daarnaast bevat het Kura Hulanda  Museum een enorme collectie aan voorwerpen uit Afrika. Zo kunt u er onder andere Afrikaanse beelden en kruiken uit landen als Ghana en Mali bekijken.

beeld met tekst
schilderij bij het museum

Curacao top 5


Tips & deals voor een vakantie naar Curacao

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...