Duiken

Wij vergelijken
reisbureaus

Duiken op Curacao is een adembenemende ervaring

Curacao is een van de populairste duikplekken ter wereld. Het eiland heeft dan ook een zeer lange kust waar zich verschillende duiklocaties bevinden. Alleen al de koraalriffen langs de kust zijn een lust voor het oog. Minstens zo schitterend is de prachtige flora en fauna die u aantreft in de onderwaterwereld van Curacao.

Kleurrijk schouwspel onder water
Het kleurrijke koraal en de vele vissoorten die u aantreft in het water van Curacao laten een onvergetelijke indruk achter. De adembenemende flora en fauna is er al meer dan een miljoen jaar te vinden. Om de flora en fauna in goede staat te behouden dient u tijdens het duiken voorzichtig te zijn. Zo is het niet verstandig om het koraal aan te raken. Het levende koraal kan namelijk snel beschadigd raken. Ook dient u bij dieper gelegen riffen boven het zand te zwemmen. Op die manier voorkomt u dat het koraal en de diersoorten schrikken.

Duikplekken op Curacao
Curacao heeft in totaal 60 duikplekken. Wat dat betreft genoeg keus voor een mooi avontuur onder water. 44 van deze duikplekken beschikken over een ketting. Daarmee kunt u gemakkelijk afdalen in het lage rif, en weer aan de oppervlakte komen. Het is ten strengste verboden om de ketting aan een koraal te leggen, omdat dit de diersoort beschadigd.

koraalriffen
duiken

Curacao top 5


Tips & deals voor een vakantie naar Curacao

Shoppen in Willemstad

Wanneer u gaat winkelen in Willemstad, hoeft u er niet vanuit te gaan dat u iedereen ziet lopen met tassen van de Zara, de H&M of een andere winkelketen. De...

De mooiste stranden van Curacao

Een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan zijn de prachtige stranden. Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke strandjes en privé strandjes met ee...